Bedre billeder, samme telefon – Opgrader din telefons kamera for ingen penge!

Bedre billeder, samme telefon – Opgrader din telefons kamera for ingen penge!

 

Da den første telefon blev lanceret med indbygget kamera, så vi det nærmest som en revolution inden for kamera- såvel som telefon teknologien. Alle eksperter plaprede løs om hvor fantastisk og banebrydende dette produkt var, og alle producenter annoncerede at du ikke længere behøvede at købe et kamera men bare kunne nøjes med en telefon.

Men virkeligheden var en anden, når man engang har forsøgt at tage billeder med kameraet på en telefon og har fået de sædvanelige grynet og sortkornet billeder ud af det, holder man sig igen til sit vanelige kamera. Men der findes faktisk en løsning på dette problem, man kan med meget få anstrengelser tilføje ekstra objektiver til sin mobiltelefons kamera og derved opgradere kameraet.

Såkaldte ”Conversion lenses” (Forvandlings linser) er et godt bud på denne type linser. Jeg har været så heldig at få mulighed for at teste to forskellige linser, et makro- og vidvinkelobjektiv og et ”fiskeøje” objektiv.

Specifikationer:

Begge linser leveres med linsebeskyttelse og to magnetiske ringe til på montering af linserne.

Makro- og vidvinkelobjektivet:

Forstørrelse: Vidvinklen øges 0,68 gange og 4X med makro.

Minimum fokusafstand: 40 mm (vidvinkel) og 15 mm (makro)

Fiskeøje objektivet:

Forstørrelse: 0,28 X

 

fisheye mobil

Udpakning og design:

Linserne er leveret i to separate indpakninger, hver indeholdende 1 x linse, 2 x ringe (magnetisk) og 1 x beskyttelseshætte.

Det første indtryk må siges at være kvalitet, jeg havde forventet at linserne ville virke plastikagtig men hvad jeg derimod fik i hånden var ren aluminium, linserne har en passende vægt og kommer dermed hverken til at virke billige eller kikset. Ved den første montering af linserne, skal man påsætte den magnetiske ring omkring kamerahullet på sin mobiltelefon (hvis ikke mobiltelefonen er magnetisk i forvejen), dette sker let da ringen allerede er klisterbar i forvejen. Efter at have haft ringen påsat min mobiltelefon i cirka 2 ugers tid, viser ringen ingen tegn på at falde af eller bevæge sig, den sidder som da jeg satte den på. Linserne klikker let og hurtigt på ringen og ved at tænde kameraet kan man hurtigt placere det i den rigtige vinkel.

Linserne har ingen indflydelse på hvordan du tager billederne og det hele kører som det plejer. Beskyttelseshætten er lavet af gummi ved fronten og derudover er der tilsvarende et magnetisk låg som kan påsættes linsen når den ikke sidder på telefonen. I det magnetiske låg er der ligeledes en strop som kan fastgøres til ens mobiltelefon, hvis ellers ens telefon tillader dette.

Test:

Normalt bruger jeg mit store Canon spejlreflekskamera til at tage billeder med, men til daglig hvor man ikke altid har det store kamera på sig er det oplagt at bruge ens mobiltelefon, og jeg har i de sidste par uger testet denne med disse to linser. Telefonen som har været brugt i testperioden er en Nokia C2-01 som er middelmådig telefon, det er ikke en kamera telefon og har et kamera på 3,2 mega pixel. Hvis vi starter med at fokusere på vidvinkel/makro linsen, giver den klart en forbedring til telefonens kamera. Man kan pludselig få meget mere spændvide på sine billeder, og problemet med at telefonens kamera som regel er grynet eller kornet mindskes også betydeligt idet at billedet bliver meget mere åbnet. Hvad angår fiskeøje linsen tilføjer den en sjov effekt til billedet, man får et meget rundt billede – ja, som var det set fra et fiskeøje – man kan dog diskutere hvor tit man vil bruge dette, men ikke desto mindre tilføjer den også lidt mere vidvinkel på billedet, samtidigt med den også mindske det grynede perspektiv af billedet. Når man skal påmontere linsen skal man dog lige sikre sig at den sidder ordentligt på den magnetiske ring, således at der ikke er for meget af kanterne fra linsen der dækker ind over kameraet, og dermed kommer med på billedet. Man kan dog ikke undgå at der kommer en smule kant med i hjørnerne.

Konklusion

Man kunne have ønsket sig at de havde sørget for at der ingen kanter kommer med på billedet, eventuelt ved at lave linsen en smule større. Dog vil jeg sige at linserne har været mig til stor glæde, specielt vidvinkel/makro objektivet, da jeg herved har kunnet tage bedre billeder til hverdag. Jeg er imponeret over deres kvalitetsmæssige indhold, frem for det plastikagtige design, man kunne forvente at de havde. Ligeledes er jeg positivt overrasket over hvor nemme de er at bruge, og hvor nemme de er at opbevare på sig og finde frem i en passende situation.

Billederne er forbedret væsentligt. Jeg vil anbefale linserne, til en mobiltelefon hvor kameraet i forvejen kunne trænge til noget mere rækkevidde og eventuelt er en smule grynet. Jeg vil ikke anbefale dem til en kameratelefon, da kameraet i disse telefoner overgår disse linser. Ligeledes kan disse linser også bruges på en tablet med kamera (såsom ipad 2, eller lignende).

Jeg ved at vidvinkel/makro linsen i hvert fald vil være fast inventar til min telefons udstyr.

Plus (+):

–          God kvalitet med hensyn til materiale og komponentmæssigt

–          Bedre billedkvalitet

–          Hurtig på montering

Minus (-):

–          Kan ikke undgå en smule kant på billedet

 fisheye mobil

 

Objektiverne: 169 kr,- kan købes på coolstuff

Post Comment