Pizzasten – En lidt anderledes gadget.

Nu har jeg endelig fået taget mig sammen til at skrive lidt mere. I dag bliver indlægget derfor ganske kort om, hvad en pizzasten er for noget og, hvad den kan bruges til i dagligdagen.

For at starte ud, så er det værd at sige, at dig der ikke gider bruge tid i køkkenet overhovedet eller laver maden så hurtigt det overhovedet er muligt – Du er ikke interesseret i det her. Pizzastenen er nemlig ikke en opfindelse, der nødvendigvis gør tingene hurtigere, men det er en opfindelse, som gør tingene bedre.

Basalt er en pizzasten et produkt, som kan være lavet af mange forskellige ting. Et eksempel på dette er en lang række forskellige stensorter, men også jern er rent faktisk en mulighed. Nogle af pizzastenene er dermed også rigtigt gode på grillen, hvorimod dem i jern for eksempel, er langt bedre at bruge i ovnen.

Hvad gør en pizzasten/bagesten?

En pizzasten (eller bagesten) går ind og påvirker dit brød under bagningen. Uanset om du gør det på en eller anden form for grill eller i ovnen, vil du derfor kunne se følgende tydelige tegn på, at dit brød er blevet langt bedre end normalt, ved at du har brugt stenen undervejs.

1) Dit brød bliver langt mere luftigt. Dette skyldes at pizzastenen overfører varme, som befinder sig lige under brødet. Dette gør, at gærcellerne bliver langt mere påvirkede og dermed danner en større mængde luft. Ved at denne større mængde luft bliver dannet inden i brødet, bliver brødet også mere luftigt.

2) En langt bedre smag, er også et resultat, når du benytter en pizzasten. I hvert fald, hvis du ikke får den brændt på (hold godt øje de første par gange – et godt tip er at rykke over til ovnen, hvis det skulle være ved at gå galt på grillen). Dette skyldes, at brødet bliver lidt mere branket i smagen og faktisk bare smager lidt af “grill”, hvilket jo altid er lækkert – Skal prøves.

3) Du får en langt bedre skorpe på dit brød, som er dejligt sprød og lækkert. Dermed også en bedre konsistens af brødet og specielt en langt bedre oplevelse, når du laver pizza. Simpelthen fordi, at kanterne ikke er så kedelige og noget man undgår så meget som muligt. Alt i alt et produkt, som er langt tættere på pizzamandens end de fleste andre.

 

Jeg håber at du har været underholdt af dette indlæg. Hvis du skulle have lyst til at læse mere om pizzasten, kan du evt. besøge mit nyoprettede site: pizzastenen.dk.

Post Comment