Så skift dem da!!! – LED pærer

Jeg har igennem den seneste tid haft den ære af at prøve at udskifte mine almindelige glødepærer med LED pærer fra Verbatim. Jeg har altid været lidt skeptisk overfor LED pærer, da jeg før her set sådanne pærer hvor de har givet et meget hvidt og koldt lys. Jeg var derfor meget spændt på at modtage mine Verbatim LED pærer, så jeg havde chancen for at be- eller afkræfte mine foredomme.

Verbatim LED pære

Ovenfor ses en af de LED pærer jeg har haft i mine lamper. De er meget robuste grundet det metal der beskytter selve pæren som sidder i midten, så de er ikke helt så skrøbelige som en almindelig elpære.

Jeg har før haft elspare pærer i mine lamper, men dem udskiftede jeg fordi de lyser meget svagt lidt tid, inden de tænder helt og det fandt jeg meget irreterende at have i sin stue, og gik derfor tilbage til de gamle glødepærer, velvidende om at de er meget dyrer, mindre levealder og meget dårlige for moder jord.

Jeg fik skiftet alle mine pærer i lejligheden, og jeg måtte faktisk indrømme at det ”kolde” lys ikke var at se fra de pærer jeg havde fundet. Efter at have lavet lidt research på internettet fandt jeg ud af at det faktisk hører fortiden til. LED pærer skulle nu være udviklet så meget at alle de små-fejl der adskilte dem fra andre pærer skulle være fjernet nu.

Desuden fandt jeg nogle facts om LED pærer på siden penge-maskinen.dk, som jeg faktisk fandt meget spændende:

• En LED pære sparer endnu mere energi og penge end med en alm. Sparepærer
• En LED pære indeholder ikke tungmetaller som sparepærer stadig gør
• LED Pærer har længere levetid end nogen anden slags pære
• De lyser med fuld styrke med det samme i modsætning til sparepærer og andre pærer

Jeg må desuden indrømme at jeg er ufattelig dårlig til at tænke på miljøet mht. global opvarmning. Efter jeg har skiftet til LED pærer, har jeg lidt bedre samvittighed, for så ved jeg da at jeg på den måde sparer miljøet for de ”gode gamle” gløde pærer, som faktisk blev sat ud af produktion i 2011.

Du kan selv beregne hvor meget energi og penge du kan spare på siden prolys.dk.

Kort info om Verbatim

Verbatim er et firma som laver en lang række af forskellige produkter, så som cd’er, usb enheder, ssd kort, harddiske osv. Dog laver Verbatim også ting som pærer, og de er gået ind i kampen om at lave LED pærer som kan bruges i almindelig husstand uden belysningen i huset bliver ubehageligt.

 

 

Mine bedømmelser

[checklist]

  • Lysets farve er ikke kold
  • Der spares penge
  • Meget lang levetid (op til 20år)
  • Bedre for miljøet, end andre elpærer

[/checklist]

[badlist]

  • Prisen ved køb (prisen tjenes dog hjem i form af energi besparelse!)
  • Dårligt rygte (kold lys, pris osv.)

[/badlist]

Konklusion

Jeg må indrømme efter at have haft LED pærer i noget tid, at jeg faktisk ikke kan se hvorfor jeg nogensinde skulle stoppe med at bruge dem. De er lidt dyre når man køber dem, men det skal lige siges at de holder op til 20år, så om de koster lidt at anskaffe, er ikke noget der generer mig. Lyset fra pærerne, har jeg ikke noget negativt om, det ligner meget godt det jeg fik fra mine gamle glødepærer, og derfor tror jeg bare LED pærene bliver siddende i mine lamper.

Se prislisten her

Post Comment