Hvordan sikrer jeg mine gadgets bedst muligt?

Sikring af dine gadgets

Har du en forkærlighed for ny elektronik og spændende gadgets? Vil du gerne være sikker på, at dine gadgets er ordentligt forsikret? Så læs med her, hvor du får en guide til gadgetforsikring.

Den almindelige indboforsikring

Som udgangspunkt er dine gadgets i hjemmet dækket af din indboforsikring ifølge informeo.dk, så hvis du for eksempel har indbrud, er indboforsikringen tilstrækkelig. Det samme gælder som regel, hvis dine gadgets skulle gå i stykker ved et indbrud eller under andre omstændigheder, som du ikke selv er herre over, da dette betragtes som hærværk. Til gengæld gælder indboforsikringen ikke, hvis du selv er skyld i, at dine elektroniske apparater går i stykker. Det vil sige, at hvis du eksempelvis er så uheldig at komme til at spilde væske i din computer, betragtes det som selvforskyldt, og så dækker din indboforsikring altså ikke. Det samme gælder, hvis du kommer til at vaske noget, der er skyld i, at din vaskemaskine går i stykker, eller hvis du taber dit fjernsyn under en flytning. Har du mange gadgets i huset, skal du derfor være opmærksom på, hvad din indboforsikring reelt set dækker, og derefter overveje om du skal have fat i en bedre forsikringsløsning, så du ikke udelukkende kan få erstatning efter et indbrud.

Den tilkøbte butiksforsikring

Når du køber en ny computer, smartphone eller tablet, vil du ofte blive tilbudt at tilkøbe en forsikring i butikken. Det er en forsikring, som udelukkende dækker det ene apparat, du er ved at købe, og derfor kan du komme til at skulle købe mange, hvis du ofte investerer i nye gadgets. Til gengæld er den noget mere omfattende end indboforsikringen idet den også – inden for rimelighedens grænser – dækker skader, du selv har forskyldt. Den kan du altså benytte dig af, hvis der kommer væske i din computer, eller hvis du taber din smartphone, og den bliver så skadet, at den ikke kan bruges længere. Det kan derfor godt være en overvejelse værd at tilkøbe butikkens forsikring af det nye apparat, så du er sikker på, at du kan få erstatning, hvis det går i stykker. Der er naturligvis forskel på de forskellige forsikringstyper, butikkerne tilbyder, men som udgangspunkt er de ganske fornuftige og dækker i hvert fald langt mere, end indboforsikringen gør.

Den særlige elektronikforsikring

Vil du have den absolut bedste forsikring af dine gadgets, er det imidlertid sjældent butikkens løsning, der er den smarteste. I hvert fald ikke, hvis du har mange elektroniske apparater, hvorved du kommer til at skulle købe et hav af separate butiksforsikringer. Du kan til gengæld tilkøbe en elektronikforsikring til din indboforsikring, og dette er oftest den bedste mulighed. Den dækker nemlig i det store hele på samme vis, som butikkens forsikring gør, men du behøver ikke at tilkøbe en ny til hver enkelt gadget. Det er forskelligt fra forsikringsselskab til forsikringsselskab, hvor meget den almindelige indboforsikring dækker, samt hvordan elektronikforsikringen dækker, men som regel skal du tilkøbe elektronikforsikring, hvis du har mange gadgets. På den måde vil eksempelvis dit TV være dækket, hvis der opstår pixelfejl i det, og din telefon kan blive repareret, hvis du ødelægger skærmen. Ligeledes dækker en elektronikforsikring ting som vaskemaskine og tørretumbler, og det er altså også steder, hvor det hurtigt kan løbe op, hvis det går i stykker. Har du en større samling elektronik i huset, er der altså god mening i at udvide din indboforsikring, så du er dækket hele vejen rundt, uanset om du får brug for erstatning som følge af indbrud, eller fordi du selv har været med til at forårsage skaden.

Post Comment