Jeg elsker sjove facts

Den her post bliver måske knapt så seriøs, men jeg lover den bliver sjov! Nogle af gangene hvor jeg surfer rundt på nettet, falder jeg over sjove ting, det kan være Youtube eller Facebook. At finde sjove ting er altså let nok, men hvad så med at finde ubrugelig ting, det kunne være ubrugelig viden f.eks.?

Ubrugelig viden er ikke altid så ubrugelig igen, og der kan jo stilles mange spørgsmål, især hvis det er en aften hvor man i forvejen kan have en pind i øret, og sidder sammen med vennerne, hvor det ene drukspil efter det andet spilles. Hvem ved. Måske kommer der nye læsere til bloggen, når jeg skriver om lidt andet end det sædvanlige nørderi, selvom jeg ikke et seo firma for at trække nye læsere til.

Nogle sjove facts

Vidste du f.eks. hvor mange lande, der har fungeret som romerske provinser i tiden med Romerriget? Svaret er svimlende 41 europæiske og asiatiske stater. Det er næsten dobbelt så mange lande, der er med i EU i dag. Det var vel at mærke i tiden omkring år 0. Noget af en bedrift må det siges. Spørgsmålet om hvordan det fungerede i praksis må vi lade vores historikere om, selvom det vist kan være svær at besvare i dag.

En anden, rigtig sjov fact, som jeg ikke vil træde nogle kvinder over tæerne med, går i sin enkelthed ud på hvor mange dage kvinder bruger af deres liv på makeup? Er du selv kvinde, så tænker du jo sikkert ikke videre over tiden du bruger på akten, men! En gennemsnitlig kvinde bruger 630 dage af sit liv, eller knapt 2 år på alene at lægge make-up, hvorefter der skal 170 dage til igen for at fjerne det, eller hvad der svarer til et halvt år. Så alt i alt 2,5 år på makeup alene, det er noget af en bedrift! Spørgsmålet er så hvor lang tid mænd bruger på et toilet, men den gemmer vi til en anden god gang!

Fra en kvindelig fact til en der omhandler vores firbenede venner! Hvor gammel blev verdens ældste kat? En normal dansk huskat, dør ca. efter 12-15 år, men verdens ældste kat formåede at leve noget længere end det. Faktisk blev den hele 36 år, og den blev født i 1903 og gik bort i 1939. Det var før kattemad på dåse, så en diæt bestående af mus og insekter, samt madrester kan gøre en forskel! Du skal umiddelbart ikke være bange for at din egen firbenede ven dør som følge af dåsemaden!

jeg vil slutte af med en rigtig sjov og meget random fact. Den handler om en stor (og gammel) mand på den anden side af atlanten. Han hedder Donald J. Trump og er præsident for verdens mægtigste land, Amerikas Forenede Stater (USA, red.). Spørgsmålet går på hvor mange lejligheder Trump ejede som 27-årig? Herhjemme ejer de færreste 27-årige flere end en lejlighed, og ikke engang alle ejer en lejlighed. Svaret på spørgsmålet er svimlende 14.000 stk. Du hørte helt rigtigt fjortentusinde lejligheder, vel at mærke som 27-årig, i dag ejer han nøglen til det hvide hus + det løse.

Har du selv en sjov fact, så del den med mig og smid en kommentar!

 

Post Comment